fbpx

Peticiju za oslobađanje uzbunjivača Aleksandra Obradovića potpisalo je oko 18 hiljada građana u više od 5 gradova u Srbiji.


Studenti iz Udruženja #1od5miliona su jedni od pokretača peticije zajedno sa profesorkom Biljanom Stojković, Aleksandrom Puškić, Savom Manojlovićem, Srđanom Milivojevićem, Milkom Erić i Dobricom Veselinovićem.

Nakon više nedelja prikupljanja potpisa na protestu #1od5miliona, u Beogradu na Terazijskoj česmi i u Knez Mihajlovoj ulici građani su peticiju potpisivali i širom Srbije u Kragujevcu, Novom Sadu, Požegi, Subotici i Valjevu.

Potpisivanje peticije se nastavalja, a nakon dositignute odgovarajuće cifre potipisi će biti dostavljeni republičkom tužiocu Zagorki Dolovac kako bi se što pre pokrenuo postupak za puštanje Aleksandra Obradovića na slobodu.

Podsećamo da je Obradović bio 20 dana tajno u zatvoru nakon čega mu je određen kućni pritvor usled pritiska javnost.

On je u pritvoru zato što je ukazao na ilegalnosti u trgovini oružjem od strane oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ali i pojedinaca iz držanog vrha.

U svom obraćanju na protestu #1od5miliona, Obradović je pozvao predsednika Aleksandra Vučića da dođe kod njega kako bi mu ispričao sve o trgovini oružjem i naglasio kako on sebe ne vidi kao heroja, ali da želi da bude inspiracija svima koji imaju neke informacije da izađu sa njima.

Mi smo iza Aleksandra Obradovića stali i borićemo se za to da bude oslobođen kao i za to da ne dozvolimo da pokušaji vlasti raznim lažnim aferama zataškaju ovaj slučaj.

Pozivamo vas da potpišete peticiju zato što je taj potpis najmanje hvala koje možemo da kažemo Aleksandru Obradoviću.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 27, 2019