fbpx

Još jedna u nizu pobeda građana Srbije jeste oslobađanje heroja i uzbunjvača Aleksandra Obradovića iz pritvora.


Nakon više meseci sakupljanja potpisa, protesta i bunta od strane studenata iz Udruženja #1od5miliona zajedno sa kolegama i prijateljima profesorke Biljane Stojković, Aleksandre Puškić, Save Manojlovića, Srđana Milivojevića, Petra Beljića, Milke Erić, Kristine Urošević, Nikole i Milana Arsenića, Vladimira Gajića, Dobrice Veselinovića, Miodraga Lazovića, Nikole Tamburovskog i još mnogih građanskih organizacija, Aleksandar Obradović je pušten iz pritvora.

Pre samo nekoliko nedelja, Aleksandar se obratio na protestu #1od5miliona putem telefonskog razgovora i u građanima probudio novu nadu.

Nakon toga, studenti #1od5miliona posetili su ga, zajedno sa svojim kolegama okupljeni u “Inicijativi za Aleksandra”, u Valjevu kako bi mu pružili podršku kada je dobijao nagradu Novog optimizma.

Ključna stvar jeste pritisak koji smo svi mi zajedno stvarali kako ne bi dozvolili da se tema Krušika zaboravi.

Preko 30 hiljada potpisa prikupljeno je kako bi se Aleksandar oslobodio.

Udruženje #1od5miliona izuzetno je ponosno na sve svoje prijatelje i kolege koji su pomogli i pokazali izuzetnu solidarnost sa Aleksandrom i pokazali da je Srbija zemlja normalnih ljudi željnih slobode.

Naša borba se ne završava ovde, svako ko se uzbuni protiv ove vlasti, staćemo iza njega i zaštititi, te ovim putem pozivamo ljude da nam jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o nelegalnostima i nezakonitim radnjama na koje bi želeli da ukažu, a dešavaju se na poslu, u mesnoj zajednici, gradu… Svi smo zajedno u ovoj borbi!


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 18, 2019