fbpx

Pošto tzv. Nezavisni sindikat policije, reagujući na to što se aktivistima “1 od 5 miliona” pakuju prekršajne i krivične prijave zbog učešća u protestima, tvrdi da “politički stavovi ne oslobađaju nikoga od obaveze da poštuju zakone”, red je da odgovori i na sledeća pitanja.

Koji su to stavovi, ako ne politički, oslobodili pripadnika BIA Tomislava Cicvarića od odgovornosti za to što je davio jednog od organizatora protesta “1 od 5 miliona” Srđana Markovića?

Koji su to stavovi, ako ne politički, oslobodili sina većnika SNS-a u Zemunu, Vukašina Bojovića od odgovornosti za to što je ispred RTS-a fizički napao Nemanju Ristića, snimatelja protesta “1 od 5 miliona”?

Koji su to stavovi, ako ne politički, od odgovornosti oslobodili huligane predvođene poslanikom SNS-a Vladimirom Đukanovićem, koji su tokom policijskog časa palili krovove zgrada i šikanirali građane?

Kako su se to od odgovornosti spasli funkcioner SNS Zoran Babić, čijim je autom usmrćena Stanika Gligorojević, zatim opet Babić i njegov stranački kolega Vulin, redovni gosti plantaže u Jovanjici? Ili, pak, otac vašeg šefa Nebojše Stefanovića, umešan u čerupanje Krušika? Šta je njih aboliralo od odgovornosti, ako ne politički stavovi?

Licemerno je da se tzv. Nezavisni sindikat policije poziva na vladavinu prava, dok istovremeno brani gangstere u vlasti. Dozvoljavamo ipak i mogućnost da nije u pitanju licemerje već čisto neznanje, imajući u vidu ko predvodi ovaj sindikat – Velimir Lukić, diplomac Megatrenda. Evo pitanje i za njega:

Gospodine Lukiću, da li je moguće da Vi, koji ste u godini dolaska SNS-a vlast, dakle 2012. godine, upisali Megatrend, doplomirali za godinu dana, a potom beležite vrtoglav uspon u svojoj karijeri, pobrkali definiciju vladavine prava? Ume to da se desi kada na brzinu “učite”. To bi možda i objasnilo sramno saopštenje koje ste potpisali. U suprotnom, niste ništa drugo do potrčko svog šefa, a i kolege sa “studija”, Nebojše Stefanovića, koji blati čast policijske profesije.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

August 18, 2020