fbpx

Pokret #1od5miliona najoštrije osuđuje napad na Predraga Voštinića iz Lokalnog fronta u Kraljevu.

Napad na Voštinića, koji se dogodio dok je bio na bicikli, predstavlja brutalan pokušaj ubistva!

Voštinić je bio napadnut dok je mirno vozio bicikl, a vozilo ga je izguralo na bankinu, nakon čega se vratilo u pokušaju da ga pregazi.

Ovakav brutalan čin nas sve podseća na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo kao društvo. Niko ne sme biti izložen bilo kakvom nasilju zbog svojih političkih ili društvenih stavova.

“Kukavički napad na Voštinića je napad na sve građane koji se usuđuju da misle svojom glavom i hrabro podižu svoj glas, kao i jasna poruka da, kao neistomišljenici vladajuće partije, nigde nismo bezbedni!”, rekao je Moma Kovačević, kopredsednik Pokreta #1od5miliona.

Apelujemo na nadležne organe, pre svega policiju i tužilaštvo, da ovaj slučaj bude istražen do kraja, a ne da se svede na saobraćajnu nesreću!

Pokret #1od5miliona pruža neizmernu podršku Predragu i ostaje posvećen borbi za bolje sutra, gde će sloboda govora i mišljenja biti neprikosnovena vrednost.

Neka ovaj incident bude podsetnik da moramo zajedno raditi na stvaranju društva u kojem su demokratija i ljudska prava čvrsto utemeljeni, i gde se svaki građanin oseća sigurnim da izrazi svoje stavove.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 11, 2023