fbpx

Piše Moma Kovačević, kopredsednik Pokreta #1od5miliona

Dežurni spasilac iz smetova, vozač čamca iz poplava, švercer respiratora, majstor na gradjevini, nutricionista, ekonomista, biolog, hemičar i vozač letećih automobila, Aleksandar Vučić, se u ovoj godini oprobava u novoj ulozi – Deda Mraza.

Predsednik Srbije, koliko god to deprimirajuće zvučalo pred praznike, Aleksandar Vučić, obećao je na novogodišnjoj konferenciji za medije 100 evra za sve mlade starosti između 16 i 29 godina.

Kako je nas takvih nešto više od milion, prema Republičkom zavodu za statistiku, ovakav podsticaj praznične euforije koji se događa “slučajno” dva meseca pred izbore, koštaće nas nešto više od 100 miliona evra.

Možemo reći da je naš Deda Mraz dobro prošao. Pre samo 20 godina je u Srbiji živelo skoro milion i po mladih između 16 i 29 godina, tako da se dve decenije teranja mladih ljudi iz ove zemlje konačno isplate.

Dragi Deda Mraze, verujem da ćeš svoje predizborno obećanje ispuniti, ipak tako pokušavaš da nas kupiš. Ima samo jedan mali problem.

Na te iste mlade ljude si bacao suzavac prošlog jula, Vučiću. Slao si kordone da nas prebijaju, Vučiću. Sve nas koji smo podigli glas si “častio” krivičnim i prekršajnim prijavama, Vučiću. Isterivao iz studentskih domova jer “širimo koronu”, pa organizovao predizborne mitinge, Vučiću. Mahao si pendrecima i slao batinaše kad smo ustali da branimo vazduh i vodu, Vučiću. A onda nam vređao inteligenciju kako nisi pukao pod pritiskom blokada već da su te ganule priče meštana i onda sada pokušavaš da se iskupiš, Vučiću?

Sve u svemu, više niko ne može da mi kaže da se mladima bunt ne isplati. Na nama je samo da li ćemo se prodati za 100 evra, ili ćemo svoj bunt naplatiti tako što ćemo se izboriti za promenu sistema i perspektivnu budućnost u Srbiji.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 31, 2021