fbpx

Predstavnici jedine opozicione liste u Majdanpeku MOŽE I DRUGAČIJE posetili su Jasikovo gde su razgovarali sa meštanima, ali i dogovorili se kako da se nakon smene vlasti reše problemi koji se godinama unazad gomilaju u ovom selu.

Jedan od glavnih problema sa kojima se meštani Jasikova susreću jeste nepristupačan, neasfaltiran put ka selu i u selu, kao i sve češći problem snabdevanja sela vodom.

Snežana Todorović, kandidatkinja za odbornika liste MOŽE I DRUGAČIJE, kazala je da se Jasikovčani danas osećaju kao da su odsečeni od sveta – zbog katastrofalne putne infrastrukture jedva da mogu da se odvezu do grada Majdanpeka ili Bora, do pijace da prodaju proizvode sa svojih imanja od kojih žive.

“Dok se višestruko preplaćuju kilometri autoputeva, Jasikovčanima se ne daje asfalt, a sadašnji opštinari ćute jer ih baš briga kako žive naši sugrađani. Jesu ljudi u našim selima manje vredni pa ne zaslužuju put?! Nipošto! Bezvredni su oni koji im taj put uskraćuju, a koji ne košta mnogo, i za koji novac postoji ali trenutno nestaje u džepovima korumpiranih političara i njihovih ortaka”, kazala je Todorović i dodala da asfaltiranje puta ne sme biti samo predizborno obećanje, već nešto što će buduća vlast morati da uradi, a MOŽE I DRUGAČIJE garantuje da će i uraditi.

Todorović je kazala i da Jasikovčanima nedostaju i kulturni i društveni sadržaji.

“Naš sugrađanin Rade nam je rekao da je pre dve godine ukinuta ‘Koljašijada’ – festival na kojem se tradicionalno pravio vlaški kačamak. Takvi događaji održavaju naša sela živim, čuvaju tradiciju i folklor i kao takva jesu nematerijalna kulturna dobra. Moramo ih čuvati”, rekla je Todorović i dodala da grupa MOŽE I DRUGAČIJE ima programska rešenja kako obnoviti kulturne sadržaje i oživeti celu opštinu Majdanpek – i sela i gradsko područje.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 20, 2022