fbpx

Pokret „1 od 5 miliona“ pita ministra zdravlja Zlatibora Lončara u kom paralelnom univerzumu on živi, pa tvrdi da je Srbija imala sreću što se protiv korone borila „u tandemu sa Aleksandrom Vučićem“. I da li je u tom paralelnom univerzumu već završeno nadmetanje jurišnika na još jednu ministarsku funkciju, u kojoj je gospodin Lončar nesumnjivo poneo titulu najvećeg Šefovog poltrona?


Razumemo što Lončar, zanesen misijom da se što više dodvori i preporuči svom šefu, zaboravlja na realnost, al ga zato mi podsećamo.

Tandem sa Vučićem, gospodine Lončar, doveo je do toga da zdravstvene radnike, koji su bili u prvoj liniji fronta, ostavite „nenaoružane“ – bez maski, bez rukavica, bez skafandera, odevene u kese. Taj tandem doveo je do toga da, na primer, u klinici „Laza Lazarević“ zdravstveni radnici budu kažnjavani oduzimanjem od plate zato što su usred epidemije nosili maske! Tandem sa Vučićem doveo je do proboja korone u Porodilište Narodni front, doveo je do toga da se stotine zdravstvenih radnika širom Srbije zarazi virusom, a neki i životom plate.

Tandem sa Vučićem doveo je do proboja korone u staračke domove, iste one za koje ste tvrdili da ni muva ne može da uđe u njih. Taj tandem doveo je do toga da se zaraze policajci, vojnici. Jer nisu bili opremljeni.

Taj vaš tandem sa Vučićem, gospodine ministre, tamničio je ceo narod i držao ga u mraku kako bi sakrio sopstvenu nesposobnost i nespremnost za nošenje sa epidemijom virusa. Istog onog virusa za koji je tvrdio da je blaži od sezonskog gripa, da se leči rakijom, ali za koji može da proizvede vakcinu, „ako to bude interes Kine ili nekog drugog“. Da li ste proizveli vakcinu, doktore i ministre Lončar, i zašto niste?

Oni koji su pokazali ozbiljnost u borbi protiv korone, nije tandem sa Vučićem, kako Vi tvrdite, već građani, koji su znali kako da se zaštite iako ste na početku od njih posakrivali maske i dezinfekciona sredstva.

Ono što Vam priznajemo, gospodine Lončar, jeste ono što ste svojom ulizivačkom izjavom priznali i sami – da je tandem sa Vučićem odgovoran za sve promašaje tokom borbe protiv korone. No, ostaje nejasno ko je još u tom tandemu, pored Vučića, jer Srbija sigurno nije.

https://www.facebook.com/1od5miliona/videos/1463850900489022/

Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 26, 2020