fbpx

Ministarstvo privrede odgovorilo je na zahtev kopredsednika pokreta #1od5miliona i odbornika SO Majdanpek, Martina Bežinarevića, o razrešenju dužnosti VD direktora JKP “Donji Milanovac”, Saše Librića.

Bežinarević je nedavno nadležnim ministarstvima dostavio zahtev za smenu vd direktora JKP “Donji Milanovac” nakon što je Librić javno priznao na sednici SO Majdanpek da je “svesno prekrišio zakon o javnim preduzećima obzirom da je 6 godina pod statusom vršioca dužnosti”.

“Ovo je protivno članu 52 zakona o javnim preduzećima, a danas sam prisustvovao suđenju u kome jedan naš sugrađanin tuži Librića za još ozbiljnija dela. Klupko se polako odmotava”, izjavio je Bežinarević.

Ministarstvo privrede je na adresu Opštine Majdanpek dostavilo odgovor u kome navode da su isti zahtev prosledili opštini Majdanpek koja mora da odluči po tom pitanju kao nadležna za to.

“Nije teško predvideti kako će osobe koje su Librića postavile na mesto VD direktora postupiti. Biće zanimljivo pratiti šta će se naknadno desiti kada u javnost izađu dodatni dokazi o malverzacijama koje nam građani dostavljaju”, dodao je Bežinarević i zaključio rečima:

“Ovo nije izolovan slučaj. Ovakvih ljudi ima i u Zaječaru, Nišu, Vršcu, Subotici… Dolazimo do informacija o svakome od njih. Neka niko ne bude miran ko je počinio bilo kakav prekršaj. Cela Srbija je ujedinjena i vrlo lako dolazimo do informacija. Danas je to Librić, sutra neko drugi.”


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 8, 2022