fbpx

Kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek Martin Bežinarević bio je danas na sastanku sa direktorom JKP “Majdanpek” (Toplana).

U toku razgovora je Bežinarević izneo probleme koje su mu građani predočili, a koji se tiču samog grejanja u Majdanpeku i početka grejne sezone.

Direktor Toplane u Majdanpeku, Đorđe Roškić, rekao je da će grejna sezona krenuti 15og oktobra, ali da postoji mogućnost da se to dogodi i ranije. Takođe je dodao da je kotao za drvnu sečku popravljen i da će grejanja biti 24 sata.

“Ova obećanja smo imali i prošle godine. U teoriji i priči je sve lepo. Videćemo uskoro kako će se to realizovati u praksi”, rekao je Bežinarević povodom sastanka.

Bežinarević kaže da je na sastanku ipak potvrđeno da jedan kotao na drvnu sečku nije dovoljan za potrebe grada, te da njemu potpomaže mazut kako bi se grad u potpunosti grejao.

“Ne razumem kako je opštinska vlast prihvatila projekat, ako je znala da taj kotao nije dovoljan za ceo grad. Navodno će se u gornjem delu grada sagraditi nova toplana sa još jednim kotlom za drvnu sečku. Videćemo koliko će to koštati narod”, rekao je Bežinarević.

Kako je rudnik potpomagao izgradnju i grejne mreže u Majdanpeku, deo cevi za grejanje koje prolaze kroz grad pripada sada kineskoj kompaniji Zijin, tvrdi Bežinarević.

“U narednom periodu bi kineska kompanija ZiJin trebala da prebaci vlasništvo nad ovom mrežom Toplani, obzirom da sama mreža nije potrebna rudniku za eksploataciju”, kaže Bežinarević.

Bežinarević je zaključio rečima da su “stanovi u Majdanpeku već hladi, te da mimo zakazanog termina grejna sezona mora da krene ranije. Narod plaća grejanje cele godine i sa pravom se traži da grejna sezona krene ranije”.

Ovaj sastanak je bio održan u okviru unapred najavljene akcije odbornika SO Majdanpek, Martina Bežinarevića, a koja se odnosi na sastanke sa svim javnim preduzećima i pitanjima i problemima ljudi u Majdanpečkoj opštini.

Pre ovog sastanka, Bežinarević je inicirao sastanak sa VD direktorom Vodovoda u Majdanpeku, Slobodanom Krajićem.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 30, 2022