fbpx

Kada je Tarabić u svom proročanstvu napisao da će doći dan kada će “svi Srbi moći da stanu pod jednu šljivu”, verovatno je mislio na dolazak Gorana Vesića i na to da će ostati samo “jedna šljiva” jer će sve ostalo drveće poseći upravo Vesić.

Stanovnici Novogradske ulice u Zemunu najnovija su meta glavnog beogradskog drvoseče Gorana Vesića. Zdravi drvoredi duž cele ulice naprasno su posečeni, bez bilo kakvog objašnjenja, a u sklopu rekonstrukcije ove ulice koja je nedavno započeta.

Ovo nije prvi put da Goran Vesić pod plaštom rekonstrukcije betonira zelene površine, kasapi delove Beograda, seče drveće, ubija pluća našeg grada. I to kad se svakodnevno suočavamo sa poražavajućim statistikama da smo u vrhu najzagađenijih evropskih zemalja i da svakog meseca u Srbiji od posledica aerozagađenja premine čak 1.000 ljudi, odnosno 30 ljudi svakog dana! U takvoj realnosti Vesić seče naše prirodne prečišćivače vazduha.

Pokret “1 od 5 miliona” zahteva od Gorana Vesića da objasni stanovnicima Zemuna zašto im je posekao pluća. Zahtevamo i od Aleksandra Šapića, glavnog pretendenta na Vesićevu fotelju i njegovog odnedavno stranačkog druga da se oglasi po ovom pitanju. Pošto Šapić sebe već vidi na poziciji nekoga ko upravlja prestonicom, morao bi da odgovori na to zašto dozvoljava uništavanje Beograda od strane njegovog stranačkog druga. I da li će upravo ovo biti “politika” koje će se i on držati u trci za gradonačelnika Beograda?


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

July 21, 2021