fbpx

Kopredsednik Pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević, danas je priložio žalbu na presudu Osnovnog suda u Majdanpeku, u kojoj se proglašava krivim za uvredu načelnika policijske stanice, Srđana Milutinovića.

Bežinarević je istakao da je u samom procesu došlo do niza propusta, a da se u samoj presudi vidi da je jedini cilj iste politički progon i zastrašivanje.

“Nije nepoznato da funkcioneri tuže aktiviste kako bi uh ućutkali. Ja, srećom, imam duži jezik, pa me je teže ućutkati. Cilj moje izjave, pre 3 godine, bio je da stanem u odbranu žene za koju sam čuo da ju je načelnik policijske stanice udario unutar stanice. Ne da ga uvredim. To se jasno vidi iz moje izjave. Ali mislim da pojedini zaista žele da se glas razuma zauvek ugasi u našoj Srbiji”, rekao je Bežinarević i ukazao na to da nisu sudovi naprednjački, već da postoje časne sudije i časni policajci ali da su oni u manjini u odnosu na uplašene i podmitljive.

“Naša je obaveza da časnim sudijama i policajcima damo podršku. Isto tako nam je obaveza da ove druge upamtimo. Policija, sudovi, lokalne samouprave i sam zakon i Ustav moraju biti u službi građana, a ne partije. Davno je jednopartijski sistem srušen. Neke presude se donose u ime naroda, pa ona može i narod da presudi sam”, zaključio je on.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

April 12, 2023