fbpx

Pokret #1od5miliona večeras je realizovao 59. protest 1 od 5 miliona koji je bio posvećen godišnjici ubistva Olivera Ivanovića.Građani su se večeras okupili mirno na Platou ispred Filozofskog fakulteta odakle je šetnja krenula ka Hramu svetog Save uz pratnju govora Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović bio je žrtva političkog, kulavčikog atentata nakon što je uz više hitaca u leđa ubijen usred bela dana u Kosovskoj Mitrovici.


Okupljeni građani večeras su pokazali da žrtva koju je podneo Ivanović neće nikada biti zaboravljena, a da javnost isto tako neće prestati da traži naručioce ovog strašnog ubistva.


Protestna kolona zastala je ispred Slavije gde su građani u šetnju uključili svetlo na svojim telefonima kako bi osvetili put kojim je išao Oliver i kako bi pokazali još jednom ono što je on više puta ponavljao: Nas je ipak više.


Žrtva koju je Ivanović poneo treba ostati podsetnik svima na ono što se može svakome od nas dogoditi i na to da vlast ne trpi one koji drugačije misle.

To ne znači da trebamo biti obeshrabreni već još više motivisani da se izborimo za društvo i sistemi koji ovakve stvari neće dozvoliti.


Hram svetog Save večeras je bio otvoren za razliku od prošlogodišnje šetnje za Olivera Ivanovića kada su vrata hrama prvi put bila zaključana.


Građani su upalili sveće i na taj način ponovo pokazali da vrednosti i ideje koje je predstavljao Oliver Ivanović još uvek žive u nama.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 18, 2020