fbpx

Pokret #1od5miliona staje uz svoje sugrađane koji se bore za svoja ljudska prava.

Vlada Republike Srbije je juče, na dan kada je Ana Brnabić ponovo izabrana za mandatarku Vlade, ironično rešila da da svoj sud na temu Europrajda.

Ana Brnabić, koja je i sama pripadnica zajednice koja će 17. septembra šetati za svoja prava, nije našla za shodno da u svoja dva prethodna mandata uradi bilo šta za ovu zajednicu, a već na samom početku trećeg mandata donela je odluku da zabrani i šetnju.

Pokret #1od5miliona je dve godine organizovao proteste širom Srbije i ne možemo nikako biti protiv toga da bilo ko na isti način traži svoju pravdu.
Možda Aleksandar Vučić želi da se opere time što ponovo Anu Brnabić postavlja na čelo Vlade, a u isto vreme zabranjuje protest, a možda ovim najavljuje zabranu bilo kakvog ustajanja u budućnosti.

Danas je to Prajd.
Sutra će biti protest za čist vazduh i vodu, protest poljoprivrednika, protest protiv iseljenja iz domova, protest pijačara, protest protiv režima.

Zato Pokret #1od5miliona staje uz ljude koji se bore za svoja prava i normalan život, ono što im je Ustavom garantovano i što je najmanje što država može da im pruži, a uskraćeno im je.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

August 28, 2022