fbpx

Predstavnica pokreta “1 od 5 miliona” Dejana Stošić izjavila je, na početku njihove predizborne kampanje za republičke izbore u Vranju, da su najveća stopa nezaposlenosti i najniža prosečna plata ono što Vranje čini slepim crevom Srbije iz kojeg svi beže.

Ona je navela da se mora sprovesti suštinska decentralizacija, jer “Srbija nije samo Beograd”, i da će, ukoliko se ne sprovedu hitne i konkretne mere, Vranje, kao i mnoga druga mesta širom Srbije, postati “grad duhova”.

“Vranjanci, koji su imali sreće da nađu posao, imaju minimalna primanja i stalno se presabiraju da li će ovog meseca platiti struju ili vodu i koje dete će moći da obrazuju. Fabrike i firme zatvaraju se preko noći dok ostavljaju hiljade porodica na cedilu”, rekla je ona, a saopštila informativna služba pokreta “1 od 5 miliona”.

Istakla je da radnici nekadašnjeg giganta “Koštane” 17 godina ne mogu da naplate svoju platu koja za sve te godine iznosi “koliko i mesečna primanja poslanika vladajuće stranke Slaviše Bulatovića koji za četiri godine nije zucnuo ni reč u Skupštini”.

“Istog onog koji je oteo zemljište osnovne škole Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji i onog čija žena ide na letovanje o trošku Zdravstvenog centra Vranje koje posluje u minusu”, navela je.

Pokret “1 od 5 miliona”, kazala je Stošićeva, ima plan kako da prvu godinu fakulteta učini besplatnom za sve, jer obrazovanje mora da bude dostupno svima.

“Osmislili smo i Partner projekat, po kojem student koji želi može da sklopi ugovor sa državom. Država se obavezuje da mu plaća troškove svih godina studija, ali i smeštaj, ishranu, knjige, a mlad čovek je dužan da po diplomiranju vrati dug Srbiji tako što će ostati u njoj najmanje četiri godine i raditi u državnoj upravi ili preduzeću, što je država dužna da mu obezbedi”, rekla je ona i poručila da će se tako konačno i radna mesta očistiti od partijskih knjižica, a popuniti znanjem.

Izvor: http://rs.n1info.com/Izbori-2020/a607913/Pokret-Jedan-od-pet-miliona-poceo-kampanju-iz-Vranja-Srbija-nije-samo-Beograd.html


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

June 8, 2020