fbpx

Odbornik SO Majdanpek i kopredsednik pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević, dobio je danas naredbu za privođenje na suđenje u 14 časova u Majdanpeku nakon što je viši sud u Negotinu vratio prvostepenom sudu predmet kojim se Bežinarević proglašava krivim za uvredu načelnika policijske stanice, Srđana Milutinovića.

Bežinarević je objasnio da je i on, ali i njegov advokat, dobio poziv za suđenje, te da je samo rešenje o privođenju bilo nepotrebno.

„Viši sud je istakao da je došlo do ozbiljnih propusta i, da parafraziram, do toga da je prvostepeni sud ignorisao moje iskaze i odbranu“, navodi Bežinarević.

Bežinarević dodaje da je ovo „tipična SLAP tužba“ kojom je načelnik policije pokušao da zastraši opozicione aktiviste.

„Ako kritikujete nekoga ko je u ulozi poluge vlasti, to je predmet suda. Ako neko od njih uradi nešto protivzakonito, to je predmet ćutnje“, rekao je Bežinarević i dodao: Ja želim da se govori o svim malverzacijama svakoga ko je u poziciji vlasti ili funkciji koja predstavlja narod. Što više i duže govorimo o ovim stvarima, to će se one duže pamtiti. Što se duže pamte, to će više ljudi dobiti hrabrosti da izađu na sunce sa istinom“, rekao je on.

On je naznačio da je posao opozicionih aktivista, političara i funkcionera da ovakve predmete „drže u fokusu javnosti“ kako se oni ne bi zaboravili i kako odgovorni ne bi prošli bez kazne.

„Načelnik policije u Majdanpeku nema osnova da mene krivično goni. On to dobro zna. Zato je jasno šta je cilj ove tužbe, ali je takođe jasno i da su se stvari promenile. Od trenutka kada je Dijana Ilić izašla sa tvrdnjom da ju je načelnik policije udario unutar stanice, u toj istoj stanici je došlo do ozbiljnih povreda ljudskih prava, prebijanja aktivista i iznuđivanja priznanja. Jasno je da problem postoji. Hajde da ga rešimo“, zaključio je Bežinarević Martin ispred suda u Majdanpeku.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 26, 2023