fbpx

Izvor: danas.rs

Član pokreta „Jedan od pet miliona“ Martin Bežinarević izjavio je danas da je za odbornika Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini beogradske opštine Zemun izabran Vukašin Bojović koji je, kako Bežinarević tvrdi, prošle godine napao snimatelja tog pokreta na protestu ispred Radio-televizije Srbije (RTS).

Na konferenciji za novinare ispred Predsedništva Srbije, Bežinarević je kazao da je Bojović na mestu odbornika nasledio svog oca, Milana, koji je, kako je dodao, savetnik direktora Jugoimporta SDPR i jedan od ljudi koji su tukli građane koji su protestovali za vreme inaugoracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića 2017. godine.

Naveo je da je ceo napad na snimatelja „Jedan od pet miliona“ Nemanju Ristića, 5. novembra 2019. dokumentovan, da je policija bila prisutna tokom tog događaja ali da tužilaštvo nije reagovalo po službenoj dužnosti.

„Bojović je danas većnik opštine Zemun. Platu dobija iz džepova svih nas, svih građana koje je tukao, i iz džepa Nemanje Ristića“, istakao je on.

Dodao je da je Ristić dostavio podatke tužilaštvu, ali da ono ni tada nije reagovalo niti je kasnije odgovorilo na njegovu žalbu.

Bežinarević je naveo da je, prema informacijama kojima raspolaže, „odozgo“ došla naredba da tužilaštvo podigne što veći broj tužbi protiv aktivista tog pokreta kako bi ih zastrašili i ugrozili njihov dalji rad.

Kazao je da je njega pre nekoliko dana tužio načelnik policije u Majdanpeku s obrazloženjem da mu je ugrozio bezbednost jer je govorio o navodima da je načelnik pesnicom udario jednu ženu.

Bežinarević je rekao da očekuje da lokalna vlast u Majdanpeku, a među njima i predsednik opštine, protiv njega podnese tužbe jer je objavio, kako tvrdi, detalje o korupciji u toj opštini.

„Pošto pravosuđe ne radi svoj posao, mi ovom prilikom pozivamo ljude iz malih sredina da dostave materijale o lokalnim kabadahijama i poltrončićima vlasti kako bismo se zajedno borili protiv njih“, naglasio je on

Link ka vesti: https://www.danas.rs/politika/bezinarevic-jedan-od-pet-miliona-osoba-koja-je-tukla-naseg-snimatelja-postala-odbornik-sns/


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 23, 2020