fbpx

Izvor: danas.rs

Pokret „Jedan od pet miliona“ upitao je predsednicu Vlade Srbije Anu Branabić „kako studenti mogu da pokupe svoje stvari iz studentskog doma u Beogradu, nakon ukidanja međugradskog prevoza“.

U saopštenju tog pokreta se navodi da studenti ne dovode u pitanje spremnost da budu solidarni, ali da bi premijerka „morala da odgovori kako će 5.000 studenata, dok ne počne (svakodnevna) zabrana kretanja, dakle u roku od 12 sati, da dođu do Beograda, isele svoje stvari i vrate se kućama“.

„Čime će studenti doći pošto su autobuske linije između gradova ukinute? I ko će obezbeđivati red i rastojanje između tolikog broja studenata i njihovih roditelja na jednom mestu, kako bi se sprečilo širenje potencijalne zaraze?“, naveli su u saopštenju.

Pokret „Jedan od pet miliona“ je podsetio da su studenti prošle nedelje „u roku od 24 sata izbačeni iz studentskih domova i poslati svojim kućama“. Mnogi od njih su daleko od Beograda i nemaju mogućnosti da sada dođu i isele stvari iz svojih soba u domovima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da bi i u Studentskom gradu u Novom Beogradu mogli biti kreveti za bolesnike o čemu će se sutra dogovoriti.

Pokret „Jedan od pet miliona“ naveo je da su odmah potom studenti dobili poruke uprave studentskog doma sa molbom da, ukoliko su u mogućnosti, u što kraćem roku dođu po svoje stvari.

Onima koji budu izneli svoje stvari iz soba, poruleno je da će biti oslobođeni plaćanja stanarine i dobiće druge beneficije po povratku u dom.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 31, 2020